Aktiviteter

Grunnet det behagelige klimaet, er turistene veldig glade i spaserturer og utflukter i de vakre omgivelsene rundt Baska og resten av øya Krk. Hvert år blir tusenvis av gjester møtt med stor vennlighet av vertene som har bidratt sterkt til at øya Krk og spesielt Baska, er blitt et av de mest populære turistmålene ved Adriaterhavet. Den som reiser dit husker dette for alltid og blir glad i denne romantiske byen, og nesten alle kommer tilbake.

Foruten bading og soling, kan de eventyrlystne turistene drive med vannski, brettseiling, dykking og paragliding.

Det er mange som står i kø for å spille beach-volleyball på to sandbaner, mens "picigin" (ballspill i vannet) foregår hele dagen langs hele stranden.

Det er også muligheter for idrettsaktiviteter ved idrettsanlegget "Zablace". Her er det en fotballbane, mini-golfbane og  tennisbaner.

Utflukter:

For gjester som er glade i naturen, er en spasertur i fjellene rundt Baska absolutt noe å anbefale. Der finner en også 60 km med oppmerkede stier. Noen er mer fysisk krevende enn andre.

Det er nesten en selvfølge å ta en tur til Vrbnik og smake den deilige vinen "Zlahtina", besøke Punat og klosteret Kosljun, handle suvenirer, gullsmykker og lignende i Krk, besøke grotten "Biserujka", Malinska, Njivice osv.

For de som vil oppleve noe mer, kan vi ordne en dagstur til nasjonalparken "Plitvice", halvøya Istria, grotten "Postojnska jama" i Slovenia, shopping i Trieste eller Venezia, eller hva dere måtte ønske.

Restauranter:

Turister kan velge mellom utallige restauranter, pizzeria, konditorier, kaffeer og vinkjellere. Disse ligger langs den 4 km lange promenaden eller inne i de idylliske omgivelsene i gamlebyen. Der kan man smake lokale middelhavets spesialiteter, drikke deilige kroatiske vin eller øl, og treffe mange hyggelige mennesker.

Etter en solfylt dag med god mat og drikke er det promenade som står for tur. Da finner man flere steder med levende dansemusikk, man kan høre "klapa" - korsang og oppleve folkedans.

For mer informasjon om Kroatia klikk her >>